ico

Masaj DUO

Te afli aici: Home » Terapii » Terapii manuale » Masaj DUO
Ce este masajul DUO?

Folosit in genere de cuplurile casatorite ca forma de agrement sau recuperatorie, masajul DUO nu este dedicat exclusiv acestora. Fie ca este vorba de cupluri de prieteni, parinti si copii, fie de colegi de munca sau parteneri de afaceri, oricare doua persoane care se simt bine una in prezenta celeilalte si care vor sa extinda repertoriul de experiente impartasite pot recurge la masajul DUO.

Masajul DUO

Orice fel de terapie manuala poate fi aleasa pentru sedinta de masaj DUO, insa, de regula, se prefera masajul de relaxare, scopul celor doi pacienti fiind acela de a petrece momente placute impreuna.

Afectiuni tratate/ameliorate prin masajul DUO

Punandu-se problema ameliorarii anumitor afectiuni de care sufera ambii pacienti, terapia va fi aleasa in conformitate cu starea acestora si cu efectele scontate. Miza masajului DUO, insa, este nu atat de a trata a afectiune, cat de a crea pentru pacienti posibilitatea de a se bucura impreuna de efectul terapeutic. O experienta pe care tratamentul clasic pe un singur pacient nu o poate reproduce.

In ce consta masajul DUO?

Specificul masajului DUO consta in lucrul pe doi pacienti in acelasi timp. Pentru facilitarea unei experiente terapeutice perfect sincronizate, fiecare pacient este masat de cate un terapeut. Manevrele intrebuintate vor fi cele caracteristice tipului de masaj ales sau recomandat pentru sedinta.

Avantajele masajului DUO

Experienta terapeutica impartasita

Masajul DUOMasajul DUO realizeaza ceea ce nici o alta forma de terapie manuala nu face: preia beneficiile tratamentului ales si le transpune intr-un context in care pacientii se bucura impreuna de acestea. Avantaj deloc de ignorat, avanad in vedere nevoia fireasca a cuplurilor de soti si sotii, prieteni, amici sau colegi de a trai experiente din ce in ce mai variate si mai placute pentru a redescoperi autenticitatea conexiunii si pentru a-si revitaliza relatia.

Initiere in terapie

La masajul DUO se poate recurge si cu scopul de a pregati pe unul dintre pacienti pentru terapia clasica, dar care, din varii motive, are rezerve in a merge singur la primele sedinte. Prezenta unei persoane apropiate (sot/sotie, parinte, prieten, etc.), care este supusa acelorasi manevre consolideaza increderea in terapie si elimina dubiile, rezervele si ezitarile.

Complementaritate sporita

Terapiile manuale prezinta, in genere, un grad sporit de complementaritate, putand fi usor asociate intre ele, precum si cu varii terapii alternative sau conventionale. De regula, intrucat optiunea principala este masajul de relaxare, sedinta este imbogatita senzorial cu elemente de aromoterapie si meloterapie, constituind o desfatare completa pentru simturi si pentru minte.

Durata masajului DUO

Sedinta de masaj DUO dureaza, tipic, intre 50 si 60 de minute, insa pot fi puse la dispozitia pacientilor si pachete personalizate care presupun un interval extins (sedinte de 90 de minute).

Efectele masajului DUO

Masajul DuoPe langa efectele specifice ale terapiei alese pentru sedinta, beneficiul particular al masajului DUO este impartasirea experientei terapeutice. Experienta poate creste gradul de apropiere si intimitate al celor doi, pacientii resimtind adesea o conexiune mai profunda: bucuria de a trai impreuna un context care reechilibreaza, armonizeaza si ajuta la redescoperirea fiecaruia in reciprocitate, indiferent de specificul relatiei (persoane casatorite, colegi de munca, parteneri de afaceri, parinti si copii, prieteni, etc.).

Contraindicatiile masajului DUO

Contraindicatiile masajului DUO sunt cele specifice terapiei manuale alese. Grija suplimentara este de a investiga starea de sanatate a ambilor pacienti care participa la sedinta pentru a constata daca masajul ales este benefic pentru amandoi.

In genere, fie ca este vorba de masaj de relaxare, de masaj terapeutic, fie de orice alt tip de masaj pus la dispozitie de Centru, partenerii trebuie sa se asigure ca nu au boli de piele, boli contagioase, afectiuni pulmonare, afectiuni cu manifestare hemoragica, tumori maligne sau boli circulatorii grave.

top

Show Comments