ico

Masaj cu bete de bambus

Te afli aici: Home » Terapii » Terapii manuale » Masaj cu bete de bambus
Ce este masajul cu bete de bambus?

Constituind in spatiul cultural asiatic o traditie milenara, masajul cu bete de bambus (sau masajul bamboo) a fost importat in occident relativ recent, bucurandu-se de o receptare foarte ampla si de popularitate crescanda. Este considerat a fi una dintre cele mai eficiente metode de remodelare corporale, revitalizare si relaxare.

masaj cu bete de bambus

Succesul masajului bamboo in occident confirma prestigiul de care se bucura acest tip de masaj si lemnul de bambus ca atare in Asia, unde au fost asociate, din cele mai vechi timpuri, cu tineretea, frumusetea si vigoarea.

Afectiuni tratate/ameliorate prin masajul cu bete de bambus

Orice fel de afectiune sau forma de discomfort direct sau indirect generate de un flux limfatic deficient sau de o circulatie sanguina incetinita pot fi ameliorate prin masajul cu bete de bambus, atat timp cat nu constituie contraindicatii. Obisnuitii cabinetelor de terapie manuala, care recurg la masajul bamboo, sunt persoanele obisnuite stresate sau obosite care vor sa isi recastige echilibrul energetic, sau persoanele afectate de celulita, vergeturi sau greutate in exces.

In ce consta masajul cu bete de bambus?

masaj cu bete de bambusCaracterul neconventional al masajului bamboo deriva si din neobisnuitul instrumentelor utilizate, precum si din faptul ca intre pacient si terapeut nu exista un contact direct. Sunt folosite bete de bambus de diverse dimensiuni si diferentiat slefuite, in functie de zona corporala pe care urmeaza sa fie aplicate si de tehnicile de masaj in care sunt intrebuintate (rotire, alunecare, presare, rulare).

Inainte de folosirea betelor, zonele vizate sunt unse cu un ulei special, eventual cu extract de bambus, care fluidizeaza miscarile si favorizeaza actiunea anticelulitica, relaxanta si de detoxifiere care defineste finalitatea masajului cu bete de bambus.

Avantajele masajului cu bete de bambus

Eficienta

Efectele masajului bamboo sunt resimtite de la primele sedinte, ceea ce incurajeaza pacientii cu program incarcat sa recurga la aceasta terapie, indiferent de motivatie (remodelare corporala, relaxare, detensionare).

Complementaritate crescuta

Pacientii ajung sa se bucure mai rapid de beneficiile masajului cu bambus daca asociaza sedintele de masaj cu bete de bambus cu alte tratamente de remodelare corporala sau cu alte terapii manuale cu efect de detoxificare prin incurajarea circulatiei sanguine si limfatice.

Durata masajului cu bete de bambus

Sedintele de masaj cu bete de bambus cu manevre aplicate pe intregul corp dureaza circa 50 de minute, pe cand cele cu focus localizat (doar numite zone din corp) dureaza circa 30 de minute. Pacientii care recurg la masajul bamboo in scop curativ trebuie sa treaca printr-o linie de tratament completa, de circa 10 sedinte, cu o frecventa de 2-3 sedinte pe saptamana.

Pentru intretinere, masajul cu bete de bambus poate fi facut o data pe saptamana.

Efectele masajului cu bete de bambus

Beneficii de natura estetica

Masaj cu bete de bambusMasajul cu bete de bambus este deosebit de popular in randul celor ce doresc sa isi recastige aspectul fizic placut, deteriorat ca urmare a sedentarismului si a luarii in greutate.

Efectul de tonifiere si lifting muscular este completat de cel anticelulitic si de nivelare a vergeturilor, ajutand pielea sa isi recapete fermitatea si elasticitatea.

Masajul bamboo ajuta la slabire, accelerand arderea grasimilor. In cursul unei terapii complete (circa 10 sedinte) se raporteaza scaderea circumferintei cu pana la 4-5 cm.

Detoxificare

Prin redresarea fluxului limfatic si a circulatiei sanguine, este stimulata eliminarea toxinelor acumulate in tesuturi.

Stare de bine

De la primele sedinte se resimte efectul de relaxare, detensionare si calmare, masajul cu bete de bambus fiind indicat persoanelor stresate, care experimenteaza stari prelungite de oboseala sau dureri cronice.

Contraindicatiile masajului cu bete de bambus

Unele dintre contraindicatiile obisnuite ale terapiilor manuale se regasesc pe lista masajului cu bete de bambus. Pacientii cu boli de piele si vase sparte, precum si femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa amane sedintele pana la vindecare sau pana la depasirea perioadei de sarcina si de alaptare. Masajul cu bete de bambus nu va fi aplicat nici asupra copiilor.

top

Show Comments