ico

Masaj anticelulitic

Te afli aici: Home » Terapii » Terapii manuale » Masaj anticelulitic
Ce este masajul anticelulitic?

Masajul anticelulitic este radical diferit de masajul de relaxare, constand in manevre dure, uneori usor dureroase, executate local. Se adreseaza tuturor pacientilor, indiferent de greutate sau sex, nemultumiti de aspectul de „coaja de portocala” al pielii. Este preferat datorita rapiditatii rezultatelor si efectelor complementare, pe langa cel de reabilitare a pielii la starea de suplete si fermitate naturala.

Masaj anticelulitic

Afectiuni tratate/ameliorate prin masajul anticelulitic

Desi periferial produce un efect de ameliorare a afectiunilor induse de circulatia deficienta, de sistemul imunitar slabit sau de retentia de apa, principalul efect este cel de reducere si eliminare a celulitei, cunoscute in genere ca inesteticul aspect de „coaja de portocala” al pielii.

Probleme ponderale: prin cresterea microcirculatiei, prin spargerea nodulilor celulitici si incurajarea eliminarii de toxine, masajul anticelulitic ajuta semnificativ in pierderea kilogramelor in plus, grabind restaurarea unei greutati normale, mai ales in complementaritate cu o dieta sanatoasa si exercitiu fizic, sau cu alte terapii specifice.

In ce consta masajul anticelulitic?

Pacientul este rugat sa asume posturile recomandate de terapeut pentru a expune, pe rand, zonele afectate de celulita (de regula, solduri, fese, abdomen, picioare). Maseurul executa topic manevre de profunzime, care constau in frictiuni, framantat, ciupituri, tamponari la diverse grade de intensitate, in functie de toleranta la durere a pacientului si de gravitatea afectiunii.

Pentru a creste si pentru a accelera efectul manevrelelor, se folosesc, de regula, creme sau lotiuni special concepute, cu efect termogen si reductor al stratului adipos.

Avantajele masajului anticelulitic

Grad crescut de complementaritate

Masaj anticelulitic

Tratamentul prin masaj anticelulitic acompaniaza foarte bine varii terapii conventionale sau alternative. De fapt, efectele masajului anticelulitic sunt potentate de astfel de combinatii terapeutice. Drenajul limfatic, electrostimularea, diverse modalitati de impachetare sunt cateva dintre solutiile de asociere in ideea de a obtine rezultate cat mai rapide si de mai lunga durata.

Consum redus de timp si rezultate rapide

Fara indoiala, masajul anticelulitic nu inlocuieste un stil de viata sanatos. Dar il poate completa cu succes, si, in mod dovedit, diminueaza efectele nocive ale unei rutine alimentare insotite de sedentarism. Beneficiu cu atat mai tentant pentru persoanele cu agenda incarcata, care nu au timp de exercitiu fizic regulat si nu sunt dispuse sa faca schimbari dietare radicale.

Ampla aplicabilitate

Celulita nu afecteaza doar persoanele ponderale. Barbatii pot experimenta, la fel ca femeile, probleme legate de aspectul inestetic al pielii. Prin urmare, masajul anticelulitic este recomandat tuturor pacientilor, indiferent de greutate si gen. Nu este, deci, apanajul exclusiv al doamnelor care vor sa arate bine, asa cum predica conceptia generala.

Durata masajului anticelulitic

Cu rezerva ca numarul si frecvenata sendintelor de masaj se stabilesc in functie de excesul ponderal si de gradul de gravitate al celulitei fiecarui pacient in parte, in genere, rezultate vizibile se obtin in urma unui tratament complet alcatuit din 4-5 sedinte intensive, cu o frecventa de pana la 3 sedinte pe saptamana.

Pentru persoanele care mizeaza pe rezultate durabile este important sa prelungeasca sedintele de tratament cu sedinte de intretinere. Este vorba, in acest caz, de o sedinta pe saptamana, care promite permanentizarea efectelor obtinute prin sedintele initiale de tratament.

Se recomanda acompanierea sedintelor de tratament si de intretinere cu pastrarea unui stil de viata sanatos, prin renuntarea la obiceiurile alimentare nocive si la sedentarism. Alimentatia corecta, hidratarea adecvata si miscarea potenteaza rezultatele terapiei prin masaj anticelulitic.

Efectele masajului anticelulitic

Desi majoritatea pacientilor apeleaza la masajul anticelulitic din ratiuni de optimizare estetica, actiunea este mult mai profunda.

Beneficii de natura estetica

Eliminarea aspectului de „coaja de portocala” prin distrugerea nodulilor celulitici si prin eliminarea acestora, slabirea prin reducerea stratului adipos si restaurarea elasticitatii pielii sunt principalele beneficii de natura estetica ale masajului anticelulitic.

Beneficii generale si de profunzime

Prin spargerea nodulilor celulitici, care sunt mici „magazii” de toxine, precum si prin stimularea circulatiei sanguine, se favorizeaza imbunatatirea sistemului imunitar. Tonifierea musculaturii, ameliorarea afectiunilor la nivel ligamentar si articular, reducerea retentiei de lichide se numara printre efectele periferice, dar semnificative, de care se bucura pacientii care apeleaza la masajul anticelulitic.

Contraindicatiile masajului anticelulitic

Exista pacienti asupra carora efectuarea manevrelor specifice masajului anticelulitic sunt nerecomandate. Afectiunile dermatologice acute, inclusiv cele de cauza infectioasa, reprezinta un caz de contraindicatie. Asupra pacientilor cu varice pronuntate se va proceda cu grija, evitadu-se zonele afectate.

In perioada menstruatiei, se recomanda suspendarea sedintelor de masaj anticelulitic, fie complet (pana la oprirea hemoragiei), fie partial (doar in primele zile de hemoragie, cand organismul este mult sensibilizat si resimte mai drastic manevrele specifice).

Show Comments